Landbouw

In de provincie Balé, in het midden van Burkina Faso, is voldoende vruchtbare grond aanwezig om met succes landbouwproducten, zoals mais, graan en bananen te kunnen verbouwen. Het ontbreekt maar aan één ding en dat is regelmatig en voldoende regen.

Wat er wel is: een rivier, de Groene Volta. Deze is in staat het hele jaar door voldoende water te leveren om de grond te irrigeren. Daarvoor zijn wel pompen nodig. Nu kan slechts een heel klein deel van de grond benut worden en omdat alles, ook het bewerken van de grond, met de hand moet gebeuren, is de opbrengst van het land minimaal en veel kleiner dan noodzakelijk is om de inwoners van de dorpen een redelijk bestaan te kunnen bieden.

Landbouw1Zo gaat het nu

Wat is er nodig en wat gaat dit kosten?

Voor de bewerking van het land is een (tweede­hands) tractor nodig en voor de irrigatie moeten er twee waterpompen (werkend op biodiesel) aangeschaft worden.  Ook worden de boeren geschoold in milieuvriendelijke landbouwmethoden (o.a. gebruik van compost). Het totale bedrag komt op €30.000. Als u helpt de helft van dit bedrag bijeen te brengen (iedere bijdrage is welkom) wordt de rest aangevuld door Impulsis.

Landbouw2Dit willen we bereiken